PRIVATBOLIG

Her kan du læse lidt om hvilke regler der gælder for el-tavler samt hvilke relæ, der er de mest optimale at have installeret i sin bolig. Læs også følgende beskrivelse af de forskellige typer relæer.

Relæ-typer

  • HFI; er en Højfølsom Fejlstrømsafbryder (for strøm anvendes symbolet I) med en udløsemærkestrøm på max 30 mA. HFI-relæet reagerer på sinus-formede fejlstrømme.
  • FU; er en Fejlspændingsafbryder der anvendes, idet en fejlstrømsafbryder, i særlige tilfælde, er uegnet eller utilstrækkelig ifht. det påkræved
  • HPFI; er en højfølsom fejlstrømsafbryder, der, ved tilføjelse af en ekstra komponent, gør sig egnet til Pulserende jævnstrømme, der forekommer i eksempelvis vaskemaskiner eller lysdæmpere, etc. Den har således en ekstra egenskab, som HFI-relæet ikke har, hvilket gør den egnet til installation ved brugsgenstande med elektronisk styring som førnævnte artikler. Herudover reagerer dette relæ ligeledes på sinus-formede fejlstrømme.
  • Type B; er et allestrømsfølsomt relæ, som i nogle tilfælde anvendes, når typerne AC/DC ikke er tilstrækkelige. Dette er oftest ved industri-installationer, hvor der forekommer jævnstrøm.